Wij zijn Eva Doorneweert en Bram Romeijn,

samen vormen wij Oakenzo.

Ik ben Eva, moeder van twee dochters. Na mijn opleiding meubelmaken op het hout en meubileringscollege Rotterdam ben ik in 2009 vanuit een piepklein schuurtje begonnen met Oakenzo.Toen deze na een aantal jaar uit zijn voegen barstte vanwege het aantal opdrachten, ben ik verhuist naar de huidige werkplaats in Wateringen.

Het leukste vind ik het om aan de hand van een persoonlijk gesprek een passend meubel te ontwerpen. Als we vervolgens het meubel geplaatst hebben, alles precies op zijn plek past en we weer een blije klant als gevolg hebben... ja dan ben ik erg gelukkig.

 

Ik ben Bram, afgestudeerd aan de kunstacademie (HKU) als grafisch ontwerper. Na een tijd als designer gewerkt te hebben miste ik het fysieke werk en het tastbaar maken van die designs. Zo ben ik de opleiding tot meubelmaker op het Hout en Meubilerings college in Amsterdam gaan doen. In 2016 kwam ik stagelopen bij Oakenzo, dit beviel zo goed dat ik hier ben blijven werken en na het afronden van mijn opleiding als mede-eigenaar in de VOF ben gestapt.

Zo kan ik elke dag weer mijn passie voor ontwerpen samenvoegen met het tastbaar maken van die designs. Het mooiste werk dat er is.

 

Waar we bekend om staan? 

Ons oog voor detail. We vinden het heerlijk om te freaken op de kleinste afwerkingen. Soms kijken we elkaar aan en vragen we ons af of iemand anders het ooit zal opvallen. 

We zitten op één lijn met onze designvisie, werkwijze, materiaalgebruik en persoonlijke betrokkenheid; Deze draaien altijd om kwaliteit. Samen zijn wij Oakenzo.

Wie we zijn?