top of page
Werkplaats Meubelmakerij

Een passie

voor een unieke beleving. Bij Oak Enzo gaan we graag met een andere stroom mee. De stroom van tijdloos.

 

Oak Enzo begon in 2009 met veel passie vanuit een klein schuurtje in de binnenstad van Den Haag. Inmiddels door de jaren heen hebben wij vele huizen voorzien van op maat gemaakte eye-catchers. Daarnaast hebben wij onze werkzaamheden uitgebreid naar het ontwerpen en maken van massief houten meubels. 

Stoel Design Eikenhout
Handgemaakte meubels

Met onze meubels creëren wij een nieuwe beleving. Een tijdloze beleving. Het werken met ziel en passie vereist tijd en toewijding. Dat geven wij mee in elk van onze meubels, een beleving van harmonie en duurzaamheid.

 

Al onze maatwerk en meubels worden met de hand gemaakt in onze werkplaats.  

Het voortdurende streven naar vooruitgang en verfijning in de uitvoering ondersteunt onze dagelijkse drive om te creëren, en elk stuk is een weerspiegeling van dat streven.

Duurzaam

Meubelmaken en duurzaamheid gaan hand in hand. Het streven naar kwaliteit is een duurzaam streven in zichzelf. 

 

Daarnaast stoppen wij bij Oakenzo extra aandacht in de materialen die wij gebruiken. Al onze design meubelen zijn volledig gemaakt van massief hout. Massief hout, van een duidelijke bron, blijft het meest duurzame materiaal om meubels mee te maken.

 

Ook ons maatwerk leveren wij met materialen van een duidelijke bron, van gerecycled materiaal of beheerde boskap. (PFC en PEFC) De leveranciers waar wij mee samenwerken maken dit voor ons mogelijk en delen de passie voor het bewust produceren in de meubelmakers branche.

Houten meubels
Eva Doorneweert

Eva Doorneweert
eigenares

Eva begon haar meubelmaker carrière aan het HMC. In 2009 richtte zij Oak Enzo op. Sindsdien heeft zij enorm veel ervaring opgedaan in het creëren van meubelstukken op maat. Haar inzicht in het constructieve en creatieve proces is waar het succes van Oak Enzo op draait. 

 

“Het geeft enorme voldoening om in elk project en bij elk meubelstuk een compromisloze balans te bereiken tussen ontwerp, proportie, functionaliteit en kwaliteit. Om de details en vormgeving samen te laten komen in een ontwerp, waarbij je het gevoel hebt dat alles klopt en het altijd al zo is geweest.”

Thijs de Weerd
meubelmaker en ontwerper

Opgegroeid in een van de ambachtsrijke Friese Elf Steden kwam Thijs veel in aanraking met vakwerk. De inspiratie die hij daar heeft opgedaan staat hem nog altijd bij. Afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in de richting Interieurarchitectuur en Meubelontwerp, richt hij zich maar al te graag op het ontwerpproces. 

 

“De indruk die het eeuwenoude vakwerk op mij heeft gehad is iets wat ik nog altijd najaag. Vormgeving, vakmanschap en kunst zie ik als één en hetzelfde. Functie én esthetiek is waar de harmonie in een meubelstuk bij ontstaat. Die harmonie in het ontwerp- en maakprocess bereiken is waar ik keer op keer van ga stralen.” 

Meubelmaker
bottom of page